Skip to Content

Over én million grasrotgivere bidro til ny rekord

 

Bella har ekstra god grunn til å være glad etter et nytt rekordår for Grasrotandelen. Tre dyrevernforeninger lå på topp-ti-lista over mottakere i 2017 med over 3,7 millioner grasrotkroner totalt.

Også i 2017 ble det satt ny grasrotrekord med hele 455 millioner genererte kroner. Pengene ble utbetalt til lag og foreninger over hele landet, takket være de 1 082 616 spillerne som var registrert som grasrotgivere i 2017.

Idrett og dyr

Det er lag og foreninger innen idrett som får den største andelen av grasrotkronene samlet sett. Vålerenga Fotball stakk igjen av med førsteplassen på topplista over genererte grasrotkroner.

Men det var ikke bare idrettslag som var grasrotvinnere i 2017. Dyra fikk også en real skjerv.

Foreningen for omplassering av dyr, Kattens vern og Dyrebeskyttelsen Bergen ligger alle på listen over de ti grasrotmottakerne som fikk mest grasrotmidler i 2017.

Med sine nær 1, 5 mill.kr genererte kroner fra nesten 3800 givere, lå Foreningen for omplassering av dyr på en tredjeplass på lista.

Ingen offentlig støtte

Siden 1980 har FOD funnet omplasseringshjem for over 9000 katter og hunder.

Foreningen mottar ingen offentlig støtte. Alle midler de får er fra donasjoner, medlemskap, gaver og arv, i tillegg til pengene fra Grasrotandelen. De som jobber på FOD-gården sør for Oslo er frivillige, og midlene går til å sørge for at dyrene får tilrettelagt oppfølging.

 - Vi tilpasser opplegget til hvert enkelt dyr. Noen av dyrene trenger lange turer, andre korte. Vi mater, koser, leker og driver med sporing og agility, sier Mette Sommer.

Ettersom dyra som kommer til gården ofte har en tøff historie og gjerne mye helseplager, utgjør veterinærkostnader en stor del av FODs utgifter.

Kjærkommen økning

I tillegg til kostnadene som går til den daglige driften, har gården nå behov for oppgradering. Økningen av Grasrotandelen fra 5 til 7 prosent fra 1.1.18 kommer derfor godt med.

- Økningen betyr enormt mye for oss. Vi må få rustet opp hundegårdene, kjøpt nye hundesenger og oppgradert kennelen, sier Sommer.

Back to top
X
Skriv ut